IEDEREEN KAN MARS-O-NAUT WORDEN, JIJ OOK

Als we straks op Mars gaan wonen, dan gaan mensen dat doen zoals jij en ik.

De Marsmissie bestaat uit:

10 grotere en kleinere leefmodules zoals die qua vorm en inhoud mogelijk door de eerste mens op mars gebruikt gaat worden.
En jij kan er volgende keer bij zijn!
 
 
Het enige wat belangrijk is, jouw interesse voor het buitenaardse en een flinke portie inlevingsvermogen.
Hieronder volgt het dagprogramma, als dat jij daar ja tegen zegt, zeggen wij ja tegen jou.
 
 
 
 
 
 
 
 

Laat je voor 1 dag onderdompelen als mars-o-nout. Je neemt om 18:00 de taken van je voorganger over. Je volgt dus het uur ritme zoals voor die dag geldt met eten, contrôle, social media en rust.

De volgende morgen begin je vroeg, we gaan het maximale uit de dag halen. Om 7 uur start de dag met ontbijt en voedselverzorging. In het blok “communicatie met de buitenwereld” ga je op afstand “Vraag & Antwoord” doen met een schoolklas of je gaat de handelingen verrichten die leerlingen voor ons hebben bedacht. Projecten die zij op school en wij in de dome simultaan uitvoeren. 

Het middagprogramma is onder andere een EVA voor het team. Een serieuze taak is bijvoorbeeld het controleren en aandraaien van bouten van de dome. Dit alles doe je natuurlijk in een ruimtepak in samenspraak met je team. Rond 17:00 sluiten we de dag af met de overdracht aan je opvolger. 

kosten 100 euro inclusief certificaat van deelname

Deelname is alleen mogelijk in de even weken.

De beste keuze, je gaat voor de volle beleving. Een week lang ga je het maximale meemaken. Niet alleen ben je bezig voor je zelf maar zet je voedselgewassen klaar voor de crews die na jou komen. Je gaat verschillende EVA’s doen die steeds moeilijker zullen worden. Jullie medische gegevens die je samen met je crew-member dagelijks meet vormen de basis voor extern onderzoek. Jij wordt een ambassadeur van de Mars-missie. Een unieke ervaring die weinig mensen met je kunnen delen.

kosten 350 euro inclusief certificaat en officiële crew-foto

maximaal: 2 deelnemers (je kunt je alleen of samen aanmelden)

Wat is er leuker dan je kind die enthousiast is over de ruimte hem/haar een all-inclusive kan aanbieden! In de weekenden is er de mogelijkheid om vanaf de late middag je samen onder de dompelen in alle aspecten van de Marshabitat.

Dag 1 eindigt met samen naar de sterren kijken

Dag 2 staat in het teken van een EVA . Samen in een ruimtepak onderhoud doen aan de Dome, best een pittig karweitje.

Wie weet heeft u zo het zaadje geplant voor een  carrière in de ruimtevaart. Er zijn heel veel verschillende opleidingen: van Universiteit Delft tot VMBO ruimtevaart-instrumentenmaker.

kosten: 120 euro (ouder+kind)

Maak het mee!

Altijd al astronaut willen worden? dan is dit je kans!

 
In deze Unieke Mars-habitat-missie wordt je ondergedompeld in hoe het leven op mars voor een astronaut en waarschijnlijk gaat uit zien.
 
We volgen het strakke schema van het ISS (internationale ruimte station) met onderzoek, fitness, slapen, EVA’s  
 
Jij wordt onze oren en ogen op mars, jij laat ons zien wat we gaan meemaken als we eenmaal op mars zijn, wat goed gaat waar we nog over moeten nadenken. Hoe we succesvol op mars kunnen gaan overleven.
 
Ja kan kiezen hoe lang je als astronaut wil leven, 1 dag of week.

Uw kind wil graag astronaut worden!

Samen met hem of haar een dag of weekend in een capsule, afgesloten van de aarde en leven alsof je op mars bent. 

Een mars-rover besturen, zelf naar “buiten” in een ruimtepak. Biomedisch onderzoekjes doen (conditiemeting, temperatuur), maar ook de planten verzorgen en klimaatbeheersing, het hoort er allemaal bij.